Nattliv i Warszawa

Cocktailbarer, nattklubbar och jazzmusik

Barer och nattklubbar finns det gott om i Warszawa. Cocktailbarer, nattklubbar eller livejazzmusik – det är upp till dig att välja vad som lockar mest för kvällen.

Som stadens första cocktailbar har Paparazzi mycket att komma med. Det är verkligen kvalité på hög nivå som gäller på den här baren. Bartendrarna berättar gärna mer djupgående om de olika cocktails som de serverar.

Strandklubben La Playa Music Bar
Från slutet av maj till september har den populära strandklubben La Playa Music Bar öppet. Nattklubben har blivit till en självklar del i Warszawas nattliv och är något som du inte borde gå miste om. Temat är tropisk strand och lockar till sig främst unga Warszawabor. Olika DJ:s bjuds in till att spela på klubben vilket bjuder på en härlig variation. Fokus ligger på latinomusik med gäster som dansar till salsa och samba under helgerna. Du behöver inte vara expert på dessa danser heller när det finns en danslärare på plats som kan lära dig de viktigaste stegen. Fördelen med att vara på en strandklubb är att det finns alternativ för dem som inte gillar att dansa. I närheten har du en badmintonbana, beach volleybollbana, boulespel och du kan även spela frisbee.

Restaurang, pianobar, biograf och teater under samma tak
Winofera har en restaurang, pianobar, biograf och teater under ett och samma tak. Men de ska ses som åtskilda verksamheter i den före detta fabriksbyggnaden. Den eleganta inredningen blir till en härlig kontrast mot de tegelklädda väggarna. Vinbaren har ett brett urval av viner från länder som Australien, Spanien och USA. Med ett öppet kökskoncept i restaurangen kan du få en glimt av måltiden som tillagas av kockarna. Bland rätterna anas italienska och franska influenser. Med en huvudkock som tidigare jobbat på Michelinrestauranger kan man inte gå fel här.

Öl och brandmän
Bar, klubb och brandstation. OSP Saska Kepa kör också på en i det här fallet udda kombination. Ett blandat klientel med brandmän, konstnärliga själar och lokalbor dras till OSP. Med mat som har en touch av hemma och ett varierat utbud på ovanliga ölsorter från hela Polen och Tjeckien förstår vi varför. Kaféet har regelbundna film- och musikkvällar samt en ekomarknad på söndagar. Du får inte heller glömma att pröva några av hjälmarna som finns ingår i kollektionen.

Filmvisningar och olika DJs
I den vackra stadsdelen Saska Kepa ligger Klubokawiarnia Towarzyska Bar (ul. Zwyciezców 49), ett ställe som, förutom god mat och öl, alltid bjuder på spännande tillställningar i form av bland annat filmvisningar och olika DJs.

Olika skepnader
Milosc resturant (ul. Kredytowa 9) är en plats som byter skepnad beroende på när man besöker stället. På dagen är det en trevlig lunchrestaurang, på kvällen kommer man hit för att festa och ibland är delar av stället omvandlat till en konceptbutik eller barbershop.

Tillbaka till Warszawa